Mindful Monday - Wandelen, het beste medicijn zonder bijwerkingen

15/05/23


"Wandelen is het beste medicijn", zei Hippocrates eeuwen geleden al. En hij heeft gelijk gekregen. Volgens een Ierse neurowetenschapper O'Mara is wandelen het beste medicijn dat er is, maar dan zonder bijwerkingen. Hij hoopt dat er ooit een dag komt waarop alle huisartsen dat ook zullen beseffen... Op de Shetlandeilanden is dat al het geval. Daar schrijven dokters strandwandelingen voor om lichamelijke en geestelijke aandoeningen preventief te behandelen.

Veel mensen hebben gelukkig ook al de geneugten en de vele voordelen ontdekt van wandelen, want de wandelsport zit in de lift in ons land. Een positieve evolutie!

We leiden een grotendeels zittend leven op kantoor, achter een scherm. We voelen vaak zelfs niet meer de noodzaak om te bewegen, terwijl wandelen de grootste probleemoplosser is die er bestaat." Tijdens deze Mindful Monday gaan we onderzoeken welke gezondheidswinst je kan halen uit het wandelen en hoe je in het algemeen meer beweging kan brengen in je leven, letterlijk en figuurlijk.

En uiteraard gaan we wandelen...

Praktisch

  • Deze Mindful Monday gaat door op maandag 15/05/2023
  • Start is voorzien om 13 uur, het einde is voorzien rond 16 uur
  • De Mindful Mondays gaan door Remi Allemeeschlaan 1 - 8670 Sint Idesbald (Koksijde) 
  • We zorgen voor een hapje en een drankje,  iets lekkers en gezond
  • Deelname : 65€

Wil je er als eerste bij zijn?

Schrijf je dan snel in want de plaatsen zijn beperkt! (max 10 deelnemers)

Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail van info@gezondeleefstijlcoach.be met een overzicht van alle praktische gegevens. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van je overschrijving. Je kan kosteloos annuleren indien je minstens 1 week vooraf een seintje geeft. Wens je een factuur, stuur ons je facturatiegegevens via info@gezondeleefstijlcoach.be .